Anki Skrutts Flora
- Om Floran
- Utställningen i Jönköpng

Floraskisser

- Toffelblomma
- Skogsstjärna
- Ullört
- Kejsarkrona


Skumma, udda, knäppa, larviga blommor!

Ankis Formidabla Flora

På den här sidan får du en exklusiv titt i Ankis Formidabla flora. Blommorna i min flora har utformats efter sina svenska namn. Många roliga, udda och fantastiska idéer. Grundidén har jag burit på under flera år. Äntligen blir den verklighet!

Du är nu inne på en sida som förhoppningsvis snart kommer att växa. Fler blommor kommer, samt en beställningsdel, där du som är intresserad bland annat har möjlighet att beställa små blomstertavlor av mig.Växtbeskrivning:
En riktig kalasblomma. Bör dock behandlas med yttersta respekt. Har kort stubin och smäller lätt. Håll Sprängörten på behörigt avstånd från barn, gangsters och kassakåp.

Om utställningen i Jönköping

Den 8-20 april 2005 hade jag utställning på Galleri Blå i Jönköping. Utställningen är nu över, men arbetet med mina blommor fortgår.

Syftet med utställningen var att locka till eftertanke. Det är imponerande att vi människor sätter namn på allt vi har omkring oss.

Jag ville också dela med mig av den glädje jag själv erfarit vid arbetet med detta projekt. Det finns många fler fantastiska blomsternamn att fantisera kring!

 Växtbeskrivning:
En äkta mjukisblomma, men ej att förakta. Varje kändis i Hollywood springer benen av sig för att få tag på denna trendigt dyrbara växt.

     
     
     
      
Växtbeskrivning: "Ser du stjärnan i det blå", "Blinka lilla stjärna" och "Vill du se en stjärna, se på mig", är alla sånger som borde ha diktats till denna vackra växts ära. Syns allra bäst ute i skogen stjärnklara nätter.
     
   
   

 


   
Växtbeskrivning: Trivs bäst i skock. Man skulle kunna säga att de är ena riktiga fårskallar, men det vore inte snällt.
     
   
   


   
Växtbeskrivning: I det närmaste utdöd växt. Förr bars den omkring på huvudet av kungar och kejsare. Först i en vanlig terrakottakruka, senare i historien i ytterkrukor av rent guld med diamanter på. Av blommorna syns idag inte ett spår, men ytterkrukorna kan beses på närmaste kronjuvelmuseum.
     
   
     
     
     
     
     
     
     Anki Skrutts Formidabla Värld
© Anki Carlsson 2004-2005